Sökmotoroptimering (SEO) – viktigare nu än någonsin!

Sökmotoroptimering (SEO) handlar om att komma så högt upp som möjligt på Google när någon söker efter dina produkter och tjänster. Det finns tusentals resultatsidor för varje sökning och ingen vill komma på sidan 7 eller 500. Målet för alla företag är att komma på första sidan, helst högst upp. Det är vad sökmotoroptimering handlar om.

Att investera i organisk SEO är viktigare nu än någonsin tidigare. Ditt företag behöver definitivt ha en SEO strategi på plats om du är intresserad av att lyckas när det gäller marknadsföring på nätet, det är fortfarande en av de enskilt viktigaste komponenterna i en organisations varumärkesarbete och online-närvaro.

Sökmotoroptimering – att bli hittad av den som söker

SokmotoroptimeringDet hjälper inte att din hemsida är tipp topp, om ingen hittar den. Internettmarknaden är tuff och det kräver mycket jobb och insats för att rankas högt i sökmotorerna.

Genom att SEO optimera din hemsida, kan du multiplicera antalet besökare och antalet försäljningar inom några veckor eller månader.

Sökmotoroptimering är kostnadseffektiv – Jämfört med de kostnader som är förknippade med andra former av marknadsföring på nätet som t.ex. PPC annonsering , sociala medier marknadsföring. SEO ger en bra avkastning på investeringen.

Betald Google annonsering PPC kan ge mer intäkter snabbt och sociala medier kan vara viktig för din image. Dock är din organiska SEO grundpelaren för din närvaro på nätet.

Hur lång tid det tar innan du rankar beror på hur många andra människor som försöker att ranka i samma kategori som dig.  I vissa branscher och nischer krävs det lite tid för att komma upp högt, medan det i andra kräver mycket tid och kontinuerligt arbeta för att få samma resultat.

SEO kärnan är att skriva in text med relevanta ord på din sida så att sökmotorerna hittar och ger dig mer trafik. Det är i grunden inte så komplicerat, och med lite baskunskap om SEO kan du ta din hemsida till nya höjder.

Sökmotoroptimering – ha användaren i fokus

Perfekt sökmotoroptimering kan ta lång tid, men det finns några enkla saker du kan göra som kommer att vara till nytta för din webbplats. Ingen kan stå ut med att läsa texter som låter som de är skrivna av en maskin.

De ska vara läsbara, och användbara, så Google vill skicka trafik till din webbplats. Förr var det vanligt att bara optimera för sökmotorer. Nu blir det allt viktigare att SEO optimerade texter också kan och kommer att läsas av människor.

Någonstans mellan 80-90 % av kunderna kollar på nätet om det finns recensioner innan de gör ett köp , och detta antal förväntas öka . Vill du att de ska kunna hitta ditt företag? Utan organiska SEO på plats , kommer människor har mycket svårt att hitta dig och de kommer i stället att hitta dina konkurrenter .

En användarvänlig webbplats och läsarvänlig med andra ord. 

Enkla tips om sökmotoroptimering

En bra rubrik ( Meta Title ) på texterna är effektivt och väldigt viktigt när du ska optimera för sök.  En informativ titel är bra, med en fras som du tror att folk kommer att söka efter. Det är också viktigt att det finns en titel som inbjuder till vidare läsning. På webben allt går fort, och det gäller att fånga uppmärksamheten hos läsaren snabbt.

Länkar är viktiga, både på webbplatsen och till externa platser. Internt innebär det att du har en bra struktur på webbplatsen och länkar till andra platser på din webbplats i texterna. Externt innebär det att andra webbplatser vill länka till dig, helst för att du har bra innehåll. Det uppfattas som positivt av sökmotorerna. Ju fler länkar, desto mer tror Google att din webbplats är bra, och därmed får du mer trafik.

Spendera mycket tid på sociala medier, kommer också att vara till nytta för ditt företag och din webbplats.

Så jag antar att det är bara för dig att komma igång? Har användaren i fokus, och ge din webbplats en liten ansiktslyftning med bra titlar och unikt innehåll. Då ska du se att det händer saker med sökmotoroptimeringen (SEO).

Planera en bättre sökmotoroptimerings strategi med vår Gratis Rapport

© Alla Rättigheter förbehållna 2014 Rank nr. 1|VD Google+ Profil

NorwayUSASwedishEnglish