Marknadsföring på nätet – hur du gör det!

Marknadsföring på nätet är en term som du bör notera. Det kommer att bli ditt företags viktigaste investering i tid och pengar under 2014. Media och Internet är här för att stanna och det är mycket viktigt för ditt företag att vara närvarande på nätet. Ja inte bara närvarande men synlig och tillgänglig för dina kunder. Så är det i den digitala medievärlden, och det gäller att hänga med.

Effektiv marknadsföring på internetmarkedsføring på nett

Det finns många olika sätt att marknadsföra på internet. En del är gratis, en del kostar lite. Vissa är mer effektiva och ger snabba resultat, och några gör inte det. Du kan navigera i denna djungel på egen hand, eller använda personal som har lång erfarenhet av vad som fungerar och vad som inte fungerar. Viktigast är att bara komma igång!

Marknadsföring på internet – skapa en bra grund

För att få bra resultat från din marknadsföring på nätet är det viktigt att ha en sida som har bra produkter, är tilltalande och lätt att hitta för kunderna. Om du skapar en bra grundstomme, hjälper detta till att ge goda resultat med ökad trafik och försäljning för ditt företag. Att identifiera vilken marknadsföringsmetod som är mest effektiv för ditt företag är också viktigt. Med hjälp av analysverktyg t.ex. Google Analytics, kan du enkelt ta reda på hur personer hittade din webbplats, var de kom ifrån, vilka sidor de var inne på, hur de utforskade och klickade runt etc. Du kan ta reda på vad som är lönsamt och vad som inte är lönsamt. Google Analytics är gratis och ger dig en bra bild av vad som kommer att vara den rätta strategien för dig när det kommer till marknadsföring av ditt företag.

 

Marknadsföring på internet – var sökbar och tillgänglig

En viktig del av marknadsföring på internet  kommer att vara att du har en sökmotoroptimerad hemsida. Det vill säga att du har text, bilder och och annat innehåll relaterat till orden folk använder när de söker efter produkter och tjänster du erbjuder.

Ju mer relevant din webbplats är, desto högre upp på resultatsidan i sökmotorerna, kommer ditt företag att komma. Marknadsföring på nätet via email är också en teknik som kan ge goda resultat. Du skickar ut regelbundna “nyhetsbrev”, reklam eller information etc till potentiella eller befintliga kunder. Det är ett bra sätt att hålla kontakt eller skapa nya.
Dessutom är sociala medier ett bra sätt att marknadsföra på nätet, och det finns väl snart inte verksamheten som inte är på Facebook eller Twitter, etc. Detta är ett effektivt sätt att kommunicera med nya och gamla kunder. Är du aktiv med erbjudanden, tävlingar och allmän närvaro på sociala medier kan det vara värdefullt för ditt företag.

Vilken metod för marknadsföring på nätet som kommer att vara mest effektiva för ditt företag kommer därför att vara beroende av målgrupp, ekonomi och dina ambitioner.

 

 

© Alla Rättigheter förbehållna 2014 Rank nr. 1|VD Google+ Profil

NorwayUSASwedishEnglish